Solceller pris – Alt du skal vide om økonomien bag solceller
Drømmer du om at reducere din elregning og samtidig gøre noget godt for miljøet? Solceller er en af de mest populære løsninger til bæredygtig energi i Danmark. Men hvor meget koster solceller, og er det en investering, der kan betale sig?
I denne guide giver vi dig en detaljeret gennemgang af prisen på solceller, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke muligheder der findes for private og virksomheder.
Hvad er prisen på et solcelleanlæg?
Prisen på solceller afhænger af flere faktorer, herunder anlæggets størrelse, kvalitet, montering og om du ønsker et batteri som supplement.
Der er flere faktorer, der spiller ind, når det kommer til prisen på solceller:
1. Størrelse på anlægget
Jo større dit solcelleanlæg er, desto mere energi kan det producere. Dog vil et større anlæg også være dyrere i anskaffelse.
2. Kvalitet af solpaneler
Der findes mange forskellige typer af solpaneler, fra budgetvenlige varianter til premium paneler med høj effektivitet og lang levetid.
3. Montering af solcelleanlæg
Prisen for montering af solcelleanlæg kan variere afhængig af tagtypen og kompleksiteten af installationen.
4. Solceller med batteri eller uden
Et solcelleanlæg med batteri er dyrere, men det giver dig mulighed for at lagre overskudsstrøm til senere brug.
5. Placering og type af tag
Prisen på solceller afhænger af, om dit tag er fladt, skråt, eller om du vælger et decideret solcelletag.
Er du nysgerring på hvad det vil koste for dig og din bolig?
Priseksempler
Herunder kan du se nogle pris eksempler på solcelleanlæg på baggrund af størrelsen på din bolig:
Lille bolig (Årligt forbrug på 1000-2000 kWh):
Pris: 30.000 – 50.000 kr.
Her anbefaler vi et solcelleanlæg på 1-2 kW. Denne størrelse giver den mindste årlige besparelse. Til gengæld er købsprisen også mindre.
Mellem bolig (Årligt forbrug på 2000-6000 kWh):
Pris: 50.000 – 100.000 kr.
Her anbefaler vi et solcelleanlæg på 2-6 kW. Denne størrelse passer på de fleste husstande.
Stor bolig (Årligt forbrug på +6000 kWh):
Pris: 100.000 – 200.000 kr.
Her anbefaler vi en størrelse på 6-10 kWh. Denne størrelse giver den største årlige besparelse, men koster også mere at købe.
Dette er blot eksempler. Hvis du vil vide hvad det koster for dig, og hvilken størrelse du har brug for, kontakt os endelig. Vi hjælper dig hele vejen.
Kan solceller betale sig i 2025?
Det hurtige svar er… Ja! – i de fleste tilfælde.
Der er nogle faktorer der spiller ind, som gør det rigtig attraktivt at have solceller på taget.
✅ Reduceret elregning: Solceller kan reducere din elregning med op til 70%
✅ Tilbagebetalingstid: Tilbagebetalingstiden på et solcelleanlæg vil typisk være mellem 8-12 år. I nogle tilfælde endda hurtigere
✅ Forøg boligens værdi: Værdien på din bolig vil højest sansynligt stige.
Batteri til dine solceller – Er det pengene værd?
Et solcelleanlæg med batteri giver dig mulighed for at gemme overskudsstrøm til senere brug. Dette er særligt fordelagtigt, hvis du har højt elforbrug om aftenen eller i perioder med lidt sollys.
Selvom det er en dyrere løsning, kan det give dig en højere grad af selvforsyning og kortere tilbagebetalingstid.
Læs mere om batteri til solcelleanlæg
Hvordan vælger du det rette solcelleanlæg?
Når du skal vælge et solcelleanlæg, er det vigtigt at tage højde for dit energibehov, budget og tagets beskaffenhed.
Hos Abild El tilbyder vi skræddersyede løsninger, der passer til dine behov, uanset om du er privatkunde eller virksomhed.
Sådan kommer du i gang
At tage det første skridt mod en grønnere fremtid behøver ikke være kompliceret. Hos Abild El gør vi processen så enkel som muligt for dig. Kontakt os allerede i dag for en uforpligtende samtale om dine behov og ønsker. Vi tilbyder en grundig analyse af dit energiforbrug og rådgiver dig om, hvilken løsning der passer bedst til dit hjem eller din virksomhed.
Med Abild El som din samarbejdspartner er du garanteret professionel service og en problemfri proces – fra det første møde til det færdige anlæg.
Ring til os, eller udfyld vores kontaktformular på hjemmesiden. Vi ser frem til at hjælpe dig på din rejse mod lavere elregninger og en mere bæredygtig fremtid.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad koster solceller?
Et mindre solcelleanlæg på 4-8 kW koster mellem 60.000-150.000 kr., afhængigt af kvalitet, størrelse og montering.
Større anlæg til virksomheder starter ofte fra 150.000 kr. og kan gå op til flere hundrede tusinde kroner afhængigt af virksomhedens energibehov.
Hvad er tilbagebetalingstiden?
Tilbagebetalingstiden for solceller afhænger af flere faktorer, såsom anlæggets pris, energiforbrug, tilskudsmuligheder og reducerede afgifter. Typisk ligger tilbagebetalingstiden for solceller i Danmark mellem 8 og 12 år.
For at få en mere præcis vurdering kan det være en god idé at lave en beregning baseret på dit specifikke elforbrug, anlæggets størrelse og de nuværende tilskudsmuligheder. Et batteri kan forkorte tilbagebetalingstiden, hvis du bruger en stor del af din egenproducerede energi frem for at sende den ud på elnettet.
Kan man få tilskud til solceller?
Siden 2022 har der ikke været tilskudsordninger til solceller, men dette ændrer sig i 2025, hvor håndværkerfradraget genindføres.
Det betyder, at du igen kan få økonomisk støtte, når du investerer i solcelleanlæg.
Det er dog vigtigt at understrege, at solceller stadig er en god investering – med eller uden tilskud. Et solcelleanlæg kan give dig lavere elregninger, øge værdien af din ejendom og samtidig hjælpe dig med at reducere dit CO₂-aftryk.
Hvordan afregnes solceller?
Uanset om du vælger at afregne løbende eller med fast tidsintervaller, er det i dag både nemt og automatiseret at afregne strøm fra solceller. Når dine solceller producerer mere strøm, end du selv bruger, bliver overskuddet automatisk sendt videre og solgt til elnettet. Omvendt køber du automatisk strøm fra elnettet, hvis dine solceller ikke producerer nok på et givet tidspunkt.
Hvis du hellere vil gemme overskudsstrømmen til senere brug, kan du investere i et solcellebatteri. Det giver dig mulighed for at lagre den ekstra strøm i stedet for at sælge den videre.