Luft luft varmepumper i Tønder, Løgumkloster og Bredebro

Vi er eksperter i luft til luft varmepumper, og vi installerer både for privat og erhverv

Luft til luft varmepumpen er den mest solgte pumpeløsning i Danmark. Den er især populær i helårsboligen, fritidshuset samt i små og mellemstore erhvervslokaler.

Populariteten skyldes i høj grad prisen, for det kræver ikke den store investering at anskaffe sig en luft til luft pumpe. De ligger gerne på et prisleje fra 8.000 kr. og op efter for de mest standardløsninger.

Denne pumpetype skal ikke tilsluttes vandsystemet, som en luft-vand varmepumpe så det er derfor, at den bliver noget billigere. Det kan dog være nødvendigt med en supplerende opvarmningskilde eller mere end 1 pumpe. Det kommer helt an på bygningens størrelse og ruminddeling. Alligevel får du store besparelser på varmeregningen – helt op til 75 %.

Hos Abild EL i Tønder, hjælper vi dig med at finde den rigtig varmepumpe – kontakt os på ☎ 74 72 33 55. Vi leverer og monterer varmepumper i Tønder, Løgumkloster og Bredebro – ja faktisk hele Sønderjylland.

Luft til luft varmepumpe – også som gulvmodel

Var du klar over at, man faktisk kan få luft til luft varmepumpen som radiatormodel. Det betyder at man ikke kan se, at det er en varmepumpe. Uanset hvad du er til, så skal vi installere udedelen mindst 15 cm over jordens niveau og omkring 10 cm fra den yderste mur. Og så skal den stå frit, så intet spærrer for strømmen af den luft, der pumpes ind i bygningen.

luft-luft varmepumpe tønder, løgumkloster, bredebro

Vi installerer oftest indedelen i det største rum (stadig med udedelen lige på den anden side af væggen/muren), fordi luften bedre kan cirkulere videre ud i de tilstødende mindre rum. Det betyder for privates vedkommende, at det som regel bliver i stuen. Indedelen skal monteres over udedelens niveau, men derudover er placeringen helt op til dig.

Bedre indeklima

Stort set alle de nye pumpemodeller har integreret partikelfilter, luftrenser og lugtfjerner, så luften udefra renses, inden den sendes ind. Nogle kan endda fjerne vira og bakterier. Derfor er de ekstremt populære hos allergikere. Generelt betyder det, at luften føles frisk og komfortabel. 

Skal vi komme og kigge på dine muligheder for at få en luft luft varmepumpe – så kontakt os på ☎ 74 72 33 55

Størrelsen på varmepumpen

Luft til luft varmepumper findes i mange forskellige størrelser og mærker, og det kan være svært at navigere rundt i, hvilken størrelse der er bedst for dig og din situation. Hvis du køber en model der er for lille, skal varmepumpen arbejde for meget, for at varme boligen op.

Hvis du derimod køber en for stor varmepumpe, vil den varme boligen for hurtigt op, og derfor starte og stoppe hele tiden. Derfor er det vigtigt at du køber en varmepumpe der passer præcis til det rum den skal være i! – og det kan vi hjælpe dig med!

Der findes nemlig en tommelfingerregel, som kan hjælpe med at finde den perfekte størrelse på din varmepumpe.

 

Valg af størrelse på din varmepumpe

Tommelfingerreglen kan udregnes på følgende måde:

0,045 kWh pr m2 x areal af bolig

Det vil sige, at hvis du har et sommerhus på 80 m2, så vil eksemplet se således ud:

0,045 kWh pr m2 x 80 m2 = 3.6 kW

Det vil altså sige at din ideelle størrelse på din luft til luft varmepumpe, er 3.6 kW. Hvis du ikke kan finde en varmepumpe i præcis den størrelse, er det en god idé at gå et niveau op.

Kontakt os her

Herunder kan du beskrive dit problem samt indsende billeder af problemet. 
Vi tager kontakt til dig hurtigst muligt, så vi kan få løst dit problem.