LYS HJEMMET OP I MØRKET

Op- og nedadrettet belysning

Udendørsbelysning

Vinterhalvåret er lig med færre solskinstimer og dermed meget lidt dagslys i løbet af døgnet. Måske er det mørkt, når man tager afsted på arbejde, og også mørkt når man kommer hjem til sin bolig igen.

Med udendørsbelysning øger du orienteringen og sigtbarheden omkring hjemmet, hvilket især er fordelagtigt i de mørke måneder sidst på året. Derudover skaber det en rigtig god og hyggelig stemning, og du har mange muligheder for at sætte dit eget præg på et lys-setup rundt om huset.

Der findes et hav af forskellige muligheder og belysningstyper, og det kan være svært at vælge. Her gælder det om at fastsætte sine behov og ønsker. Har du brug for hjælp og rådgivning inden for udendørsbelysning? Måske tænker du på,, om du skal vælge udendørs væglamper, spots eller måske deck lights til terassen. Kontakt os i dag på mail@abild-el.dk eller på 74 72 33 55 – så hjælper vi dig med den helt rigtige løsning, der passer til dine behov. Vi er autoriserede i alt inden for udendørsbelysning, og vi kommer med rådgivning til det helt perfekte setup tilpasset din konkrete situation.

Lyssensore

Der findes flere smarte måder at styre sin udendørsbelysning på, end ved at trykke manuelt på en stikkontakt. Det kan være smart, økonomisk og fleksibelt at få installeret lyssensore ved udendørsbelysningen. Nedenfor er de mest almindelige og smarte former for lyssensore oplistet. Klik her for at læse mere om de forskellige typer af udendørsbelysning.

Lysfølere

Lyssensor

Følere der reagerer, når det begynder at blive mørkt eller lyst udenfor.

Tidsfølere

Tidssensor

Lamperne tænder og slukker på forudbestemte tidspunkter af døgnet.

Bevægelsesfølere

Bevægelsessensor

Følere der reager på bevægelse inden for en bestemt vinkel. Ses ofte ved carporte.

Hold tyven væk med belysning

Den primære funktion med udendørsbelysning er som nævnt at øge orientering og sigtbarheden ved hjemmet samt at skabe en hyggelig stemning. Men det har tilmed en præventiv virkning, som især er relevant i den mørke tid: Det er med til at holde tyven væk! På denne måde kan belysningen fungere som din egen “Alarm i mørket” og have en præventiv virkning i forhold til at forhindre indbrud i dit hjem.

Belysningen kan især fungere som en alarm i mørket, hvis det har en af de tidligere nævnte sensorfunktioner, som styrer tænd og sluk af lyset. Et eksempel kan være, hvis din udendørsbelysning har bevægelsesføler, som således tænder, hvis tyven nærmer sig med målet om at begå indbrud i dit hjem. Så får tyven nok travlt med at skynde sig væk!

Føler du dig utryg ved dit hjem i de mørke måneder, og overvejer du at anskaffe dig udendørs belysning? Eller måske kunne du bare godt tænke dig at høre om mulighederne for, at lyset udenfor tænder og slukker på en smart måde, men du ved ikke rigtigt, hvor du skal starte?

Kontakt os allerede i dag på mail@abild-el.dk eller på 74 72 33 55 – vi er eksperter inden for udendørs belysning og har mange års erfaring med rådgivning, installering og montering af forskellige løsninger for vores kunder.

Diffust belysning

Typer af udendørsbelysning

Nedenfor ses en kort oversigt over nogle forskellige udendørs belysningstyper og deres typiske funktion.

Opadrettet belysning

Opadrettet

Opadrettet belysning anvendes ofte som supplerende belysning eller for at give en bestemt effekt. Bland andet kan det få dit hus til at se højere ud, end det egentlig er.

Lys hjemmet op i mørket

Nedadrettet

Nedarettet belysning har tit en markeringsfunktion. Det kan fx bruges til at markere vejen til haven, eller øge orienteringsevnen ved trapper og trin.

Koncentreret udendørs belysning

Koncentreret

Koncentreret belysning lyser i enten en bred eller smal stråle, der er skarp og præcis. Her er lampetypen ofte de velkendte spots. Belysningstypen ses ofte ved carporte, hovedøre eller garager.

Opadrettet belysning

Op- og nedadrettet

Denne type af belysning er meget alsidig, og er – som navnet indikerer – en fusion af opadrettet og nedadrettet belysning. Bruges oftest som supplerende belysning eller effektbelysning.

Lys hjemmet op i mørket

Diffust

Diffust lys er en bred og ‘omfavnende’ belysningstype, der kan lyse i forskellige retninger. Det bruges ofte ved gangarealer ved huset. Det fungerer også godt til generel belysning udendørs.

Deck lights - din lokale elektriker

Deck lights

Deck lights er en meget robust type af belysning, da lamperne er overdækket. De kan endda tåle at blive kørt over af bilen. De er velegnede til at sætte i gulvet og trappen på terrassen eller lignende.

Styring af belysning via smartphone

Styr belysning med smartphone

Udendørsbelysning er gennem tiden blevet mere og mere smart og moderne. Der findes utallige måder at styre din belysning på, mens du er på farten og ikke befinder dig i hjemmet.  Med trådløse teknologier som Bluetooth og WIFI har du mulighed for mange smarte funktioner i forhold til styring af belysningen.

Du kan blandt andet tænde og slukke for lyset via en app på din telefon, selvom du ikke er hjemme. Det kan medvirke til en følelse af sikkerhed og tryghed, da det så vil virke som om, at nogen er hjemme i huset, selvom det ikke er tilfældet. Du er dermed ekstra sikker mod tyven i de mørke måneder, hvis du får udendørsbelysning integreret med smartphone.

Derudover har du også mulighed for at integrere dine forskellige lyssensore, bevægelsessensorer og timere til at fungere sammen med din smartphone. Det gør, at du blot med enkelte tryk i appen kan ændre hele dit setup for udendørsbelysning. Du kan for eksempel slå din bevægelsessensor fra på det bestemte tidspunkt, du kommer hjem fra arbejde, hvis du kun vil bruge det til at “skræmme tyven væk”, mens du ikke er hjemme. Der er uendelige muligheder!

Skal du have installeret udendørsbelysning, eller har du behov for hjælp til, hvordan din belysning kan blive lidt mere smart? Kontakt os for et uforpligtende tilbud på mail@abild-el.dk eller på 74 72 33 55.

 

Kontakt os her

Herunder kan du beskrive dit problem samt indsende billeder af problemet. 
Vi tager kontakt til dig hurtigst muligt, så vi kan få løst dit problem.